Världsfyran Stefanos Tsitsipas går en kamp mot klockan för att kunna spela Australian Open. Foto: Bildbyrån

Tsitsipas stod över match för att vila opererad armbåge

Uppdaterad
Publicerad

Världsfyran Stefanos Tsitsipas stod över singeln efter ett sent återbud när Grekland inledde ATP Cup i Sydney mot Polen. Han satt på bänken med ispåse över en operarad armbåge när Grekland förlorade i lagtävlingen med 1-2.

Tsitsipas fick sin armbåge opererad i slutet av november och det väcker frågor inför årets första Grand Slam Australian Open i Melbourne som inleds 17 januari.

– Rehaben av min armbågsoperation går enligt plan och dagens beslut var en försiktighetsåtgärd för att se till att jag kan spela i Melbourne, säger Tsitsipas enligt AP.

Australian Open

Efter att ha sett reserven och landsmannen, 1076-rankade Aristotelis Thanos, förlora mot nionderankade Hubert Hurkacz med 6-1,6-2, följt av en annan förlustmatch, ställde Tsitsipas upp i dubbeln och fick lite upprättelse när han tillsammans med Michail Pervolarakis vann mot Szymon Walkow och Jan Zielinski med 6-4,5-7,10-8.

– Jag tar det dag för dag, match för match så får vi se, säger Tsitsipas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet