Rafael Nadal vid turneringen i Abu Dhabi för två veckor sedan. Foto: TT

Nadal lämnar klartecken efter smittan

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal kommer att vara med i Australian Open. Spanjoren landade i Australien på nyårsafton efter att ha tillfrisknat från covid-19.

35-åringen lade ut en bild på Twitter där han syns stå på en av banorna på Melbourne Park.

”Säg inget till någon... här är jag”, skrev han till bilden.

Australian Open

Superstjärnan testade positivt för covid-19 efter en uppvisningsturnering i Abu Dhabi och har sagt att han stundtals hade det jobbigt. Förutom Nadal testade även världsfemman Andrej Rubljov, OS-mästarinnan Belionda Bencic, Denis Shapovalov och US open-vinnaren Emma Raducanu positivt efter turneringen.

Nu är han dock frisk igen och har tagit sig till Melbourne inför årets första Grand Slam, som inleds den 17 januari. Innan dess ska Nadal delta i en mindre turnering på Melbourne Park, där Australian Open avgörs, som inleds 4 januari.

Om han får sällskap av världsettan Novak Djokovic är dock oklart. Serben hoppade av uppvärmningsturneringen ATP Cup i Sydney. Dessutom måste alla spelare i Australian Open vara vaccinerade, något som Djokovic inte velat bekräfta om han är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet