Sverige, med Kajsa Rinaldo Persson i laget, föll mot Grekland Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Svensk förlust i Billie Jean King Cup när stjärnorna saknades

Publicerad

Sveriges tennisdamer föll med 1–2 mot Grekland i den första matchen i Billie Jean King Cup, i Europa/Afrika-divisionens grupp 1.

Därmed blev vägen till elitdivisionen betydligt snårigare.

Sverige saknar sina två högst rankade spelare, Mirjam Björklund och Rebecca Peterson, i veckans gruppspel i Portugal. Men när inte heller Greklands stora stjärna, världssexan Maria Sakkari, kom till spel blev måndagens match ändå jämn.

Kajsa Rinaldo Persson (469:a på världsrankningen) kunde inte rå på Despina Papamichail (235) i den första matchen, 4–6, 4–6. Men Caijsa Hennemann (442) kvitterade genom att vinna en tresetare mot Valentini Grammatikopoulou (206), 6–4, 3–6, 6–4. I den avgörande dubbeln var dock Grammatikopoulou/Papamichail numret större och vann mot Hennemann/Rinaldo Persson med 6–4, 6–4.

Billie Jean King Cup

Serbien besegrade samtidigt Norge med 3–0 i den andra matchen i gruppen.

Gruppettan går direkt till playoff, om en plats i elitdivisionen. Tvåan ställs mot två andra grupptvåor om en sista playoffplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Billie Jean King Cup

Mer i ämnet