Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Succéspelaren firade med hunden en efter ny titel: ”Mitt livs kärlek” Foto: ELSA

Sagan för Danielle Collins fick nytt kapitel – tog andra raka titeln på WTA-touren

Uppdaterad
Publicerad

För tre veckor sedan var Danielle Collins, som ska lägga av i år, rankad 53:a i världen. Nu har hon vunnit dubbla titlar i Miami och Charleston och är 15:e på rankingen.

– Att kunna spela min bästa tennis två veckor i rad är fantastiskt, säger 30-åringen.

Sent under söndagskvällen svensk tid vann hon finalen på Charlestons hårda grus mot fjärdeseedade Daria Kasatkina med 6-2,6-1, en kross på 77 minuter.

Ingen brydde sig om att Collins efter förlusten mot Iga Swiatek i Australian Open i januari skulle lägga av efter säsongen. Hon var då rankad 70:e och verkade ha sin bästa tid bakom sig med finalen i Australian Open 2022 som höjdpunkt.

”Alla har olika sätt att avsluta en karriär”

Framgångarna i Miami och Charleston, båda som oseedad, har gett henne stor uppmärksamhet och gång på gång får hon förklara sitt beslut att lägga av efter säsongen, detta efter ha en kronisk inflammatorisk sjukdom som kan påverka chansen att blir gravid.

– Jag vet att alla har olika sätt att avsluta en karriär men för mig handlar det om att få spela min bästa tennis, säger Collins till WTA. Hon firade med hunden Quincy (Mr Q) på banan efteråt.

Rankingraketen för Collins gör att hon just nu är bland de fyra bästa amerikanskorna. Har hon den positionen efter Franska öppna i början av juni är OS-platsen i Paris säkrad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.