Foto: TT

Nylander säkrade seger för Toronto

Uppdaterad
Publicerad

Toronto vann stort när de tog emot Washington på torsdagen.

William Nylander gjorde två av målen som bidrog till att det kanadensiska laget avslutade matchen med 7–3.

Svensken står nu på 30 fullträffar.

Efter tisdagens förlust mot Buffalo med 2–5 var det ett hungrigt Toronto som klev in i hemmarinken i Kanada.

Toronto fick tidigt grepp om matchen efter ett mål i femte minuten. William Nylander, med assist från Pierre Engvall, såg till att säkra ledningen genom 2–0 innan första periodvilan.

Om första halvan av andra perioden var målfattig – var den desto rikare den sista halvan. I elfte minuten gjordes inte mindre än tre mål inom loppet av 31 sekunder. Ett oassisterat av Washingtons John Carlsson och två av Toronto – än en gång William Nylander, som sedan blev en av matchens stjärnspelare.

Under periodens sista fem minuter fortsatte puckarna att sättas i nät, bland annat med en ny assist av Pierre Engvall, innan andra perioden slutade med 6–2 till Toronto.

Washington gjorde allt de kunde i sista perioden för att sätta press på hemmalaget och pepprade målvakten med elva skott mot sex skott som deras egen målvakt fick ta emot. Det gav visserligen utdelning då Washingtons Nic Dowd, med assist av Johan Larsson, gjorde matchens sista mål. Men det var efter det att Toronto än en gång satt pucken i mål, och matchen slutade därmed 7–3 till Torontos fördel.

Medan Nylanders två mål sköt honom närmare sitt eget säsongsrekord på 31 mål från 2019/2020, blev lagkamraten Auston Matthews efter sina två assist den tredje Torontospelaren genom tiderna att få över 100 poäng under en säsong.

Petersson fortsätter att göra mål

Vancouver som jagar en slutspelsplats vann stort mot Arizona  inatt. Elias Pettersson gjorde ett mål i 7-1-segern. Petersson har gjort nio mål på de senaste tio matcherna.

– Han är väldigt smart och förstår verkligen hockey, sa coachen Bruce Boudreau, enligt Aftonbladet.

Oliver Ekman-Larsson gjorde en assist i matchen men an som var betydligt värre var JT Miller med fem assist.

– Kul, men det betyder ingenting om vi inte går till slutspel, säger han.

KLIPP: Bemström målade snyggt (14 april 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.