Ny magisk CL-kväll för Ronaldo – hattrickhjälte. Foto: Bildbyrån

Ny magisk CL-kväll för Ronaldo – hattrickhjälte

Uppdaterad
Publicerad

Champions Leagues meste målskytt genom alla tider – Cristiano Ronaldo – har gjort det igen. Avgjort en slutspelsmatch i Champions League, alldeles på egen hand.

Portugisens tre mål, två på nick det sista på straff, var precis tillräckligt för att ta Juventus ikapp och förbi Atletico Madrid.

Trots 0-2-underläge inför åttondelsfinalreturen, mot erkänt svårtslagna Atletico Madrid, är Juventus vidare till kvartsfinal.

Som så många gånger förr var det Cristiano Ronaldo som stod i fokus.

När portugisen nickade 1-0 i den 27:e minuten började nog de flesta ana att något speciellt kunde hända – och det gjorde det ju.

Man City körde över Schalke

Han nickade också in 2-0, ett mål som dömdes in efter att målteknik bekräftat bollen som inne. En kraftull nick från nästan stillastående lyckades Jan Oblak få fingrarna på – men inte tillräckligt.

Också vid 3-0 skulle det visa sig att Ronaldo och Juventus hade marginalerna med sig. Federico Bernardeschi solosprang fram, fälldes och fick straff. Där var Ronaldo lika kall som alltid och sköt in avgörande 3-0.

I kvällens andra möte förnedrade Manchester City Schalke med hela 7-0 och tog sig enkelt vidare till kvartsfinal.

UEFA Champions League

Juventus logo

Juventus

3 - 0

Atlético Madrid logo

Atlético Madrid

Allianz Stadium, Turin
Publik: 40884
Domare: Björn Kuipers

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.