Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Otroliga bollen i svenskmötet: ”Turneringens publikboll”

Uppdaterad
Publicerad

Truls Möregårdh gick segrande ur det ena av två svenskmötena i åttondelsfinalerna på EM.

Möregårdh, högst rankad i turneringen, vann med 4–1 mot Jon Persson – och i matchens tredje set bjöd de två svenskarna på en högdramatisk och underhållande bollduell.

– Turneringens publikboll definitivt, säger SVT:s expertkommentator Glenn Östh.

Mattias Falck stod som segrare i svenskmötet med Anton Källberg i åttondelsfinalen i bordtennis-EM. Segersiffrorna skrevs till 4–1 till set till den nyblivne EM-guldmedaljören i dubbel.

– Det var längesen jag lyckades slå Anton, så jag är väldigt nöjd. Det blir en till svensk nu, vi får se vem som vinner. Det är alltid speciellt att möta svenskar i mästerskap så långt fram, säger Falck.

EM-veckan

Falck ställs nu mot Truls Möregårdh i kvartsfinalen. Möregårdh gick segrande ur matchen mot Jon Persson i åttondelsfinalen. I matchens tredje set bjöd svenskarna på en högdramatisk och underhållande boll.

– Det blir en speciell match mot Mattias. Ett svenskmöte och en tar medalj. Det blir en jättetuff match, säger Möregårdh inför kvartsfinalen.

Den helsvenska kvartsfinalen Falck–Möregårdh innebär att minst en svensk spelare kommer att nå semifinal vilket resulterar i automatisk EM-medalj då inga bronsmatcher spelas.

Karlsson slog ut fransman

Falcks dubbelkamrat, Kristian Karlsson, är också klar för kvartsfinal. Karlsson besegrade fransmannen Alexis Lebrun, bror till Felix Lebrun som Karlsson slog ut tidigare under fredagen, med 4–2 i set i sin åttondelsfinal. Karlsson ställs mot Dimitrij Ovtcharov, Tyskland, i kvartsfinal.

– En av min bättre matcher någonsin, extremt bra genomförd. Han är väldigt tung när han får anfalla och slår hårt, säger Karlsson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet