Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se situationen där Artem Savelyev slog till Motalaspelaren Nicklas Ögren och fick matchstraff. Foto: SBF

Se bandystjärnans hjärnsläpp – slog ner motståndare

Uppdaterad
Publicerad

Slag mot ansiktet – från ingenstans.

Så upplevdes situationen när Gripens ryske försvarare Artem Savelyev slog till Motalaspelaren Nicklas Ögren och fick matchstraff.

– Plötsligt smäller det mot halsen, säger Ögren till Bandypuls.

Se situationen i spelaren ovan.

Händelsen, som blev den stora rubriken efter fredagens möte i svenska cupen mellan Gripen och Motala, skedde till synes helt oprovocerat.

I samband med en tilltrasslad situation i samband med en Gripen-hörna vände sig Artem Savelyev mot Ögren och slog till honom med sin klubba.

– De har en hörna och vi rusar. Sedan vet jag inte var bollen tar vägen innan det plötsligt smäller mot halsen. Då är det knoppen på hans klubba han kör upp där. Det är ju inte skitsnyggt direkt och det är klart det är ömt fortfarande, säger Nicklas Ögren till Bandypuls efter matchen.

 Avstängning väntar

Gripens tränare Joakim Hedqvist berättar för Bandypuls att han inte vill uttala sig så mycket om händelsen. Men han säger att han vet att Savelyev provocerades.

– Genom ett slag precis innan. Men även om det var så är det ju inte rätt att göra sådär.

Gripen, som vann matchen mot Motala med 3-2, har två matcher kvar att spela i svenska cupens gruppspel, därefter eventuellt semifinal och final. Tränare Hedqvist väntar på avstängning på Savelyev och tror inte att han kommer vara tillgänglig för spel i resten av tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.