Serbiens Novak Djokovic kommer inte att delta i Indian Wells. Arkivbild. Foto: Ali Haider/EPA/TT

Ingen Djokovic i Indian Wells trots allt

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic fanns med i lottningen till Indian Wells prestigefyllda tennisturnering. Men serben kommer inte att spela, meddelar han nu själv.

”Jag visste att det var osannolikt att jag skulle kunna resa dit”, skriver Djokovic på Instagram.

Världstvåan Novak Djokovic fick inleda sin säsong i Dubai efter att under uppseendeväckande former ha stoppats från Australian Open eftersom han är ovaccinerad mot covid-19.

Även i Indian Wells gäller vaccinationskrav för spelarna, och därför var det något oväntat att Djokovics namn dök upp i lottningen till turneringen i Kalifornien nästa vecka.

Men serben kommer inte att spela vare sig där eller i Miami Open veckan därpå.

Vägrar vaccinera sig

”Jag visste, sett till de amerikanska inresereglerna, att det skulle vara osannolikt att jag skulle kunna resa dit. Men eftersom internationella covidregler justeras hela tiden ville jag vänta och se om något skulle förändras. CDC (amerikanska smittskyddsmyndigheten) bekräftade i dag att reglerna inte ändras vilket innebär att jag inte kommer att spela i USA”, skriver Djokovic på Instagram under onsdagskvällen.

Indian Wells räknas som en av de mest prestigefyllda tävlingarna näst efter de fyra grand slam-turneringarna. Djokovic har vunnit turneringen fem gånger, en bedrift som bara han och schweizaren Roger Federer mäktat med.

En svensk deltagare blir det däremot i Indian Wells. Rebecca Peterson ställs mot fransyskan Harmony Tan i den första omgången. Ingen svensk herre deltar i turneringen, då Elias Ymer förlorade sin kvalmatch mot ryske Daniel Masur samtidigt som Mikael Ymer är skadad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.