Novak Djokovic. Foto: Bildbyrån

Novak Djokovic med i lottning till storturneringen Indian Wells

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka drar storturneringen Indian Wells igång.

När turneringen lottades i natt fanns Novak Djokovics namn med.

Men det är fortsatt oklart om han får vara med.

Novak Djokovic missade årets första Grand Slam-turnering, Australian Open, under uppmärksammade former då han vägrat vaccinera sig.

Nästa vecka är det dags för den största turneringen sedan dess, Indian Wells i amerikanska Kalifornien. Även i den tävlingen, som är en av de största utanför Grand Slam-tävlingarna, är det vaccinationskrav – precis som det är för att komma in i USA.

Får stå över första omgången

När turneringen lottades i natt fanns Djokovics namn trots det med.

– Vi är just nu i kontakt med hans team. Dock så har det inte beslutats om han kan delta ännu, genom att få ett inresetillstånd till landet, heter det i ett uttalande från arrangörerna, som nyhetsbyrån AP citerar.

Om Djokovic får delta får han stå över den första omgången, och ställs i den andra mot vinnaren mellan Belgiens David Goffan och australiern Jordan Thompson.

Ingen svensk herre kommer vara med, efter att Elias Ymer förlorat mot tysken Daniel Masur i kvalet. I damsingeln ställs Rebecca Peterson mot Frankrikes Harmony Tan i den första omgången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.