Brown butter Brookies-Brownie cookies med vaniljglass

Brown butter Brookies-Brownie cookies med vaniljglass

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Den här bakelsen är ljuvlig med krämig brownie och seg men ändå knaprig cookie. Du kan förbereda den och även frysa in den. Servera den gärna ljummen med vaniljglass. Smeten räcker till 3-4 små portionsformar.

Ingredienser

3 - 4portioner

Brownie

  • 50g
    smör
  • 50g
    strösocker
  • 2
    ägg
  • 35g
    vetemjöl
  • 15g
    kakao
  • 0,5tsk
    vaniljsocker
  • 1nypa(or)
    salt

Cookie

  • 50g
    smör, mjukt
  • 40g
    råsocker
  • 1
    äggula
  • 0,5tsk
    vaniljsocker
  • 90g
    vetemjöl
  • 0,25tsk
    bakpulver
  • 1nypa(or)
    salt
  • 25g
    mörk choklad, hackad

Valfritt

  • 15g
    pekannötter, hackade

Så lagar du

  1. Bryn smöret till brownie, låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader vanlig värme eller 150 grader varmluft.
  3. Vispa ner socker, ägg och de torra ingredienserna till brownie i smöret.
  4. Fördela smeten i 3-4 smorda portionsformar alt formar i muffinsplåt.
  5. Gör kakdeg: Blanda ihop smör och socker. Rör ner äggula och resterande ingredienser.
  6. Fördela kakdegen ovanpå brownien.
  7. Grädda till gyllene färg och inte riktigt helt genomgräddad brownie. Det tar cirka 20 minuter.
  8. Servera med vaniljglass

Dela det här receptet med dina vänner!