Efter virala Elon Musk-tweeten: Twitter introducerar ny funktion

Uppdaterad
Publicerad

”Vill du ha en redigerings-knapp på Twitter?”, twittrade miljardären Elon Musk, kort efter att han köpt 9,2 procent av just Twitter. Och därefter gick sociala medier-bolaget själva ut på sin plattform och bekräftade: Ja, vi arbetar på en redigerings-funktion.

På Twitter fyrar du av en chilli-svidande politisk örfil, en filosofisk betraktelse, eller din senaste hot take på samtidens stora frågor – allt på bara 280 tecken.

Och gud nåde den som stavar fel. En publicerad tweet går nämligen inte att ändra.

Men – nu kan det bli ändring på detta.

Foto: Faksimil

Tesla-miljardären Elon Musk köpte nyligen 9,2 procent av sociala medier-företaget, och frågade följarna vad de tyckte: Ska man kunna ändra en publicerad tweet eller inte?

Majoriteten svarade ja.

Nu har också Twitter själva gått ut och bekräftat att man planerar att introducera en sådan funktion, och skriver också att de ”inte fick idén från en omröstning”.

Bland Twitter-användarna finns en oro för att beslutet ska försämra transparensen, att till exempel politiker i efterhand ska kunna ändra budskapen i redan publicerade tweets, och på så sätt försämra möjligheten att ställa dem till svars för vad de påstått.

Foto: Faksimil

Många klassiska tweets har också blivit till genom simpla stavfel eller slarvfel. Skulle Twitters nya funktion innebära dödsstöten för denna ”älskade” aspekt av sociala medier-livet?

I videon ovan går vi igenom tre klassiska Twitter-felstavningar!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.