Man allvarligt skadad i jaktolycka i Surahammar

Uppdaterad
Publicerad

En man i 60-årsåldern skottskadades allvarligt under en jaktolycka utanför Surahammar på skärtorsdagen. En man i 35-årsåldern misstänks för vållande till kroppsskada.

Larmet kom in klockan 20.33 på torsdagskvällen om att en man skottskadats i samband med jakt och ambulansen ska ha nått platsen strax innan klockan 21.

Enligt Region Västmanland handlar det om en man i 60-årsåldern, som fördes till sjukhus med initialt allvarliga skador. Han opererades akut och läget beskrivs som stabilt.

– Vi är på plats och undersöker och talar med folk, sa polisens presstalesman Pelle Vamstad vid 22-tiden på skärtorsdagen.

Anmälan om vållande till kroppsskada

På kvällen höll polisen vittnesförhör och de utreder händelsen som en olycka. Skottet som skadade mannen har sannolikt oavsiktligen avlossats i samband med vapenhantering i anslutningen till jakten, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har skrivit en anmälan om vållande till kroppsskada och den som misstänks är en man i 35-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.