Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Många berättar att det tagit tid att ta steget” – hör vilken hjälp våldsutövare får när de kommer till Centrum mot våld i Östersund. Foto: Lukas Johansson/SVT

Nytt bokningssystem gör det lättare att söka hjälp för sin våldsamhet i Jämtland

Publicerad

Personer som utövar våld i sina relationer drar sig ofta från att söka hjälp för sina problem. Men nu har det blivit enklare i Jämtland.

– Vi vill sänka tröskeln för att söka hjälp, säger Liselott Åsberg, verksamhetschef för Centrum mot våld i Östersund.

Det råder stor skam bland personer som utövar våld i nära relationer. Skammen är ett hinder för de som vill ta tag i sina problem, menar Liselott Åsberg.

Därför har man nu gjort det lättare att söka hjälp. Tidigare när man sökte så blev man kontaktad efter att man sökt till Centrum mot våld. Men nu kan man direkt boka sin tid via hemsidan.

Målet är att det ska gå fortare att få hjälp och att personer som söker inte ska hinna dra sig undan.

Centrum mot våld erbjuder hjälp till alla i Jämtlands län från 16 år och uppåt och varje år söker cirka 20-30 våldsutövare hjälp.

Centrum mot våld i Jämtlands län

Centrum mot våld i Jämtlands län är en samverkan mellan alla kommuner i Jämtlands län.

Här kan den som utövar eller har utövat våld kan få behandling. Även den som är eller har varit utsatt för våld kan få stöd. Barn och unga som upplever eller har upplevt våld får särskilt stöd.

Källa: Centrum mot våld

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.