Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Wilfredo Leons superserve mot Italien. Foto: SVT

Superserven får kommentatorerna att häpna: ”Omöjlig att ta”

Uppdaterad
Publicerad

Polen är nykrönta Europamästare i volleyboll och i EM-finalen mot Italen bjöd Wilfredo Leon ännu en gång på ett serveess som blåste både publiken och SVT:s kommentatorer av stolarna.

– Det är en boll som i princip är omöjlig att ta. Jösses, det är bara att bocka och buga, säger SVT:s kommentatorspar Björn Hansén och Andréa Jacobsson.

Wilfredo Leon, 30, är en stor stjärna i volleybollvärlden och mest rubriker skapar han för sina stenhårda servar.

I EM-gruppspelet slog han till med världsrekord i att serva hårt när hans serveess mot Danmark mättes upp till 138 kilometer i timmen.

KLIPP: Här sätter Wilfredo Leon världens hårdaste serveess

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

I de sista bollarna av EM-finalen mot Italien, som Polen vann med 3-0 i set, slog Leon till med ännu ett serveess av rang.

– Det är en boll som i princip är omöjlig att ta. Jösses, det är bara att bocka och buga. Den kommer i 130 kilometer i timmen och är så pass långt ifrån servemottagaren att det finns inte finns någon chans att reagera och ta den, säger SVT:s kommentatorspar Björn Hansén och Andréa Jacobsson.

Leon är född på Kuba, men när han 2012 valde att spela i ett klubblag utanför landets gränser fick han inte längre representera Kuba i landslagssammanhang.

2015 blev Leon polsk medborgare och 2019 debuterade han i polska landslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.