Mikael Ymer förlorade mot hemmaspelaren. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ymer förlorade – men hyllas: ”Som en mänsklig tegelvägg”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Ymer åkte ut i kvartsfinal i ATP-turneringen i Adelaide. Han förlorade mot hemmaspelaren Thanasi Kokkinakis med 2-1 (7-6, 3-6, 6-4)i set – men hyllades efter av sin motståndare.

– Det kändes som att jag mötte en mänsklig tegelvägg, säger Kokkinakis.

Det blev en riktig maratonmatch då Mikael Ymer till slut åkte ur turneringen i Adelaide. De spelade i två timmar och 45 minuter och klockan hann gå över midnatt i södra Australien.

Kokkinakis, som är uppvuxen i Adelaide, nådde sin första ATP-semi sedan 2017. I intervjun direkt efter matchen hyllade han Ymer och publiken.

– Jag har ingen aning om vad klockan är. Att alla blev så galna tog mig igenom första set då det kändes som jag mötte en mänsklig tegelvägg. Stödet betyder allt, säger han.

Nu ställs Kokkinakis, 25, mot förstaseedade Gael Monfils.

– Det kommer att bli en rolig match. Han var min favoritspelare då jag växte upp, säger Kokkinakis om sin franske motståndare.

KLIPP: Knäcker sin racket efter ett misslyckad slag (16 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.