Rafael Nadal har stora skadeproblem inför favoritturneringen Franska öppna i Paris som han vunnit rekordmånga 13 gånger. Foto: TT

Stora problem för Nadal – tar med läkare till Paris

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal blev utslagen i åttondelsfinalen i Rom av Denis Shapovalov med 6-1,5-7,2-6 och fick stora problem med en skadad fot, en kronisk åkomma som gör att spanjoren kommer att ta med sig en läkare till Franska öppna med start nästa vecka.

– Han kan hjälpa mig att spela, säger en oroad Nadal.

– Jag är inte skadad utan en spelare som lever med en skada. Foten gör väldigt ont. Så är det, säger Nadal som haltade betänkligt mot slutet av matchen enligt Reuters.

Nadal kom nyligen tillbaka från ett sex veckor långt uppehåll för ett utmattningsbrott i revbenen. Fotproblemen har Nadal haft i flera år.

– När jag startade matchen kändes det väldigt bra men sedan hände det där. Den positiva känslan försvann helt och hållet. Jag tar det dag för dag och det är en besvärlig situation, erkänner Nadal som kommer att ta med sig en läkare till Franska öppna i Paris med start 22 maj. 35-årige Nadal har vunnit Grand Slam-turneringen rekordmånga 13 gånger.

Vill kunna träna utan smärta

– Jag behöver hjälp med att kunna träna utan att känna smärta. Jag kommer att ta med en läkare till Franska öppna på Roland Garros. Han kan hjälpa mig att spela och att jag kan göra de saker jag vill. Jag försöker ta åt mig det postiva som jag kan greppa just nu, säger Nadal.

Shapovalov tog en tung seger, att besegra Nadal på grus är något som är få förunnat.

– Det var tufft att se honom i smärtor på slutet. Jag vill aldrig se något sådant, speciellt inte när det gäller en legendar som Rafa, säger Shapovalov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.