Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Holger Rune bröt under hösten med tränaren Patrick Mouratoglou. Foto: Dylan Martinez / BILDBYRÅN

Danske tennisstjärnan Holger Rune: ”Har varit kaos de senaste månaderna”

Uppdaterad
Publicerad

Holger Rune är toppseedad i Nordic Open. Men den danske stjärnan har en tung höst bakom sig.

– Det är svårt när allt är kaos runt dig. Och det har varit kaos de senaste månaderna, säger han till SVT Sport.

Holger Rune kommer till Stockholm som titelförsvarare och har det senaste året etablerat sig i den absoluta världstoppen. Men de senaste månaderna har resultaten uteblivit och sedan Wimbledon i somras har han bara en seger på sju matcher på ATP-touren.

– Det har hänt mycket runt min tränarsituation. Det har varit rätt tröttsamt för det är jag som står på banan och ska göra jobbet. Och det är svårt när allt är kaos runt dig. Och det har varit kaos de senaste månaderna, säger Rune.

Rune bröt nyligen med den välkände tränaren Patrick Mouratoglou som ett tag fanns vid sidan av Lars Christensen, som nu är hans ende tränare.

Rune: ”Glad att vara tillbaka”

I sin första match i Nordic Open möter Rune 53-rankade serben Miomir Kecmanovic som slog ute svenske Karl Friberg i första omgången.

–Jag är glad att vara tillbaka. Det var ju här min fina resa började ifjol så jag hoppas på en nystart igen, säger Holger Rune.

Se SVT:s sändningar från Nordic Open i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.