Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sundling om att Perry Olsson inte fortsätter: ”Har funkat så himla bra med honom” Foto: SVT Sport/TT

Jonna Sundling om beskedet om Perry Olsson: ”Blev väldigt förvånad”

Uppdaterad
Publicerad

Vallaren Perry Olsson fick inte fortsätta i landslaget.

Ett besked som förvånar skidstjärnan, Jonna Sundling.

– Det har fungerat så himla bra med honom då han är en fantastisk vallare och jag känner att vi har varit ett väldigt bra team jag och han, säger Sundling till SVT Sport.

Under fredagen kom beskedet att skidlandslagets rutinerade vallare, Perry Olsson, 68, inte fick sitt kontrakt förlängt.

Olsson har varit personlig vallare till Jonna Sundling, William Poromaa och Jens Burman under vintern.

Sundling berättar för SVT Sport vad hon kände när hon fick beskedet:

– När jag först fick veta det blev jag väldigt förvånad. Det har fungerat så himla bra med honom då han är en fantastisk vallare och jag känner att vi har varit ett väldigt bra team jag och han, säger Sundling och fortsätter:

– Jag hade inte sett det här framför mig och tycker att det är jättetråkigt. Men jag har såklart respekt för att det ibland sker förändringar och sedan har jag full tillit till Anders Svanebo (vallachef) och jag hoppas att det blir bra framför ändå. Men Perry kommer definitivt att saknas.

Vad har Perry Olsson betytt för dig?

– Han har betytt mycket. Han har varit där och stöttat och vallat och lärt känna mig som person och som skidåkare. Han har en stor del i att jag lyckats i skidspåret. Jag känner ändå en väldig tacksamhet till honom och att han har hjälpt mig.

Sundling om Stina: ”Inte så förvånad”

Sundling säger att de aktiva åkarna i landslaget inte fått lufta sina tankar kring Olsson innan gårdagens beslut hade fattats.

– Jag som aktiv har kanske inte den insikten eller den fulla bilden av vad som behöver göras i vallateamet. Så nej, det fick jag inte. Men det är mer Anders område.

När det gäller en annan skidnyhet från veckan – att Stina Nilsson meddelat att hon byter sport och satsar på långlopp, är Sundling inte särskilt överraskad.

– Jag tycker att det ska bli spännande och jag är kanske inte så förvånad att Stina testar något nytt igen. Hon är en sådan person som ger 110 procent om hon väl tar sig an någonting så det ska bli kul att följa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.