Therese Johaug jublar under Impossible Games 2020. Foto: TT

Johaug: ”Då hade jag valt löpning”

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug berättar för NRK att hon om fått välja en idrott för resten av livet – så hade skidkarriären varit över. Då hade hon satsat på löpningen.

Therese Johaug slog till med världsårsbästa på 10 000 meter löpning under Impossible Games på Bislett i Oslo den 11 juni. Och har fått mersmak av sina framgångar.

Det bekräftar hon för NRK:s friidrottskommentator Jann Post i dennes podcast.

– Skulle jag valt idrott för resten av livet, så hade det inte blivit skidor, då hade det blivit löpning, säger Therese Johaug. 

Hennes 31.40, 67 är också långt under OS-gränsen till Tokyo nästa sommar.

– Jag har fått mer uppmärksamhet efter 10 000-metersloppet på Bislett än efter både VM- och OS-guld på skidor, säger hon.

Samtidigt betonar Johaug att hon inte har några planer på att lägga ned skidkarriären till förmån för löpningen. Hon bekräftar att det är full satsning mot VM i Oberstdorf 2021 och OS i Beijing 2022.

KLIPP: Här klarar Johaug VM-kvalgränsen – skriker ut sin glädje (11 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.