Se missen och målet som låg bakom svensk seger mot Schweiz Foto: Viaplay/Bildbyrån

Tre Kronor slog Schweiz – efter att Nico Hischier missade öppet mål

Nyligen förlorade Sverige tre raka matcher mot Finland, varav de två sista utan att göra mål.

I kväll såg det också länge trögt ut framåt.

Men i den tredje perioden lossnade det till slut, och de vann med 2–1 mot Schweiz.

– Vi har mycket att jobba på, säger förbundskapten Sam Hallam.

Efter två raka mållösa matcher mot Finland så spräcktes till slut nollan drygt halvvägs in i den tredje perioden då San Josés forward Fabian Zetterlund sköt ett skott som gick mellan den schweiziske målvaktens ben.

Då stod det 0–0, något som var smått otroligt då den schweiziske storstjärnan Nico Hischier i den andra perioden fick öppet mål på en retur – men på något sätt lyckades träffa stolpen istället för nätmaskorna.

”Mycket att jobba på”

Sverige vann till slut matchen, som var lagets första i Betano Hockey Games (tidigare Czech Hockey Games), med 2–1.

– Vi har mycket att jobba på. Vi hamnar lite mittemellan, säger förbundskapten Sam Hallam till Viaplay.