Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: MADDIE MEYER

Toronto räddade sig kvar i slutspelet utan Auston Matthews

Uppdaterad
Publicerad

Toronto vann över Boston med 2-1 efter förlängning och reducerade åttondelsfinalen till 3-2. Man gjorde det utan skyttekungen och superstjärnan Auston Matthews.

– Precis alla klev fram och gav allt. Vi slogs för våra liv och hade fyra kedjor som körde för fullt. Och stort målvaktsspel av Josh Woll, sa Max Domi efteråt.

Auston Matthews, som gjorde 69 mål i grundserien, utgick inför den tredje perioden i fjärde slutspelsmatchen på grund av sjukdom och saknades även i nattens match. Han testade ett par minuter på morgonvärmningen men kastade sedan in handduken.

”Allt började med honom”

Efter två minuter av förlängningen drev John Tavares in med pucken från högerkanten och hårt pressad fick han i väg ett avslut som målvakten Jeremy Swayman räddade vid närmsta stolpen. Matthew Knies störtade fram och slog in returen från nära håll för 2-1. Knies hyllade Tavares.

– Det var ganska otroligt att han tog sig fram där och drev mot målet och skapade läget. Allt började med honom och sedan hamnade pucken på min klubba och jag var lyckosam att sätta den i nät och se till att vi kunde vända hemåt, säger Knies och tänker på Game 6 på hemmaplan natten mot fredag.

Svensktrio tillgänglig för VM

Carolina slog NY Islanders med 6-3 och gick till kvartsfinal efter 4-1 i matchserien. Det gick bara åtta sekunder mellan Jack Drurys 4-3 och Stefan Noesens 5-3 i början av tredje perioden.

Det betyder att svensktrion Sebastian Aho, Pierre Engvall och Simon Holmström spelat färdigt för säsongen och är tillgängliga för VM i Tjeckien som inleds 10 maj.

NHL

Boston Bruins logo

Boston Bruins

1 - 2

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

1-1, 0-0, 0-0, 0-1
TD Garden, Boston, MA
Publik: 17850

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.