Mike Bossy har avlidit efter en tids sjukdom. Foto: TT

NHL-legendaren Mike Bossy är död

Uppdaterad
Publicerad

Ishockeyvärlden har sorg.

NHL-legendaren Mike Bossy har avlidit efter en tids sjukdom.

Han blev 65 år.

Det var i höstas som Mike Bossy meddelade att han hade drabbats av lungcancer och i förra veckan rapporterades det att NHL-legendaren fick palliativ vård i livets slutskede.

I dag kom beskedet att Bossy har avlidit. Han blev 65 år gammal.

”New York Islanders sörjer Mike Bossy. Han var inte bara en ikon på Long Island men även inom hela hockeyvärlden”, säger New York Islanders general manager Lou Lamoriello till klubbens hemsida.

Mike Bossy är känd som en av de bästa offensiva spelarna någonsin i NHL. Bossy var en fruktad målskytt som vann skytteligan i NHL tre säsonger i rad och på totalt 752 matcher svarade han för hela 573 mål. Bossy spelade hela sin karriär i New York Islanders där han var med och vann Stanley Cup vid fyra tillfällen.

”Han var med och formade den här organisationens historia. Hela organisationen skickar våra djupaste kondoleanser till hela Bossys familj och alla som sörjer denna tragiska förlust”, säger Lou Lamoriello.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.