Se när stjärnorna kastar handskarna och ryker ihop på isen Foto: NHL.com

Florida utjämnade mot Boston efter storbråk: ”Det var häftigt”

Storbråk bröt ut i kvartsfinalen mellan Florida och Boston.

Då kastade storstjärnorna Matthew Tkachuk och David Pastrnak och rök ihop i ett uppseendeväckande slagsmål.

– Jag är inte rädd för honom, jag kan ta emot en smäll. Jag gör allt för det här laget, säger Pastrnak efter matchen.

Andra matchen i kvartsfinalserien mellan Florida och Boston kan bli mer ihågkommen för storbråk och 146 utvisningsminuter i tredje perioden än för att Florida utjämnade serien genom vinst med 6–1.

Storstjärnorna Tkachuk i Florida och Bostons Pastrnak hade en egen, omtalad uppgörelse med nävarna och fick in flera träffar. De stod tillsammans för 30 minuter i båset.

Stanley Cup

– Vi har två anfallare ur eliten, det blir lite hett och de vill puckla på varandra, säger Floridatränaren Paul Maurice efter matchen.

– Jag tycker att det var häftigt. De såg okej ut när det var över. Kanske någon blir upprörd över det här, men, jag är ledsen – jag tycker att det var häftigt.

Totalt blev det 157 utdömda minuter för de båda lagen,146 bara i tredje perioden. Tolv spelare fick matchstraff.

Linus Ullmark fick komma in

Boston vann första matchen med 5–1 och tog ledningen även den här gången. Men sedan var det bara Florida som gällde, i alla fall i målprotokollet.

När Florida gjorde 3–1 genom Gustav Forsling och sedan 4–1 genom Eetu Luostarinen på Jeremy Swayman i Bostons kasse tyckte coachen att det var nog trots att Swayman spelat bra. Han fick lämna över till svenske målvaktskollegan Linus Ullmark som dock släppte in två till.

Lagen möts i den tredje matchen, i bäst av sju, på fredag.