Se slutminuten när Sävehof avgjorde och besegrade Skara. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Sävehof utjämnade semifinalserien mot Skara efter ny jätterysare

Rysarhistorien upprepade sig.

Även rond två mellan Skara och Sävehof blev en riktig nagelbitare och avgjordes först i slutminuten när Sävehof utjämnade semifinalserien.

– Otroligt skönt att vi vinner trots att vi blandar och ger lite, säger Sävehofs målvakt, Johanna Bundsen.

Nina Koppang var en ledare på planen för Sävehof i denna viktiga andra semifinal mot Skara. När matchen summerades var hon sjumålsskytt och utsedd till gästernas bästa spelare.

Det var annars en match där Sävehof i den första halvleken som mest hade en ledning med sex bollar (12-6), men där differensen var nere på bara två, 16-14, innan paus genom fem raka Skara-mål.

– Lite gott och blandat. Vi får en otroligt bra start och spelar den handbollen vi vill. De kommer ikapp oss en bit in i första och det gäller att inte slappna av, sa Koppang i Handbollsligans sändning under pausvilan.

Bländad Bundsen

Den andra halvleken fick en märklig start med ett längre avbrott.

Johanna Bundsen i Sävehofs mål blev bländad av solen som kikade in vid persiennernas kanter uppe från fönstren bakom läktarna i hallen.

Vaktmästare och annan personal på plats fick jobba hårt för att så snabbt som möjligt lösa problemet.

Böljande spel

Efter det kom spelet igång och då var det Skara som öppnade starkast och gjorde fyra av halvlekens fem första mål innan Sävehof vaknade till liv.

Med tio minuter kvar att spela stod Aldis Asta Heimisdottir för ett mycket vackert mål (en klassisk ”Japanare”) när Skara reducerade till 23-24. När Skaras målvakt Isabella Mouratidou sedan räddade nästa anfall och Ida Berlin kliniskt fullföljde en kontring, hade Skara åter kvitterat.

Lagen följdes åt in till slutminuten. Skara tog sin sista time out vid bollinnehav och med 59.13 på klockan.

”Otroligt skönt”

När spelet visslades igång igen slutade anfallet med att Johanna Sigurðardóttir tog avslutet, men Johanna Bundsen räddade och Laura Jensen kunde sätta avgörandet 26-24.

– Jag vet knappt vad jag ska säga. Otroligt skönt att vi vinner trots att vi blandar och ger lite. Vi har en tro på det vi gör i 60 minuter och i det stora hela försvarar oss väl samtidigt som vi har ett bra flow i anfallsspelet, säger Johanna Bundsen efter segern.