Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jennifer Williams drömmer om att knipa den sista OS-platsen under lag-EM i artistisk gymnastik. Foto: Bildbyrån/SVT

Jennifer Williams drömmer om att säkra sista OS-platsen på EM

Publicerad

Det finns en OS-plats kvar att tävla om när lag-EM i artistisk gymnastik avgörs i Italien. En som tänker göra allt för att försöka knipa den är den 18-åriga svenskan Jennifer Williams.

– Det är väldigt tufft att få den, men det vore ju såklart en dröm, säger Williams till SVT Sport.

Det blev en historiskt bra tiondeplats för Sverige på lag-EM 2023, men i år blir det tufft att upprepa en topp tio-placering menar landslagsgymnasten Jennifer Williams.

–Under ett OS-år är konkurrensen jättetuff, i princip alla de bästa är med och därför fokuserar vi helt enkelt på att förbättra vår lagpoäng från förra året och se hur långt det räcker, säger Williams till SVT Sport.

Svårt att nå final

Utav de 38 deltagande länderna är det endast åtta nationer som tar sig till söndagens lag-final och för att Sverige ska ta sig dit för första gången krävs något alldeles extra.

– För att vi ska nå en final måste vi få igenom alla våra bästa serier och göra en riktigt bra laginsats. Vi är taggade och det ska bli kul att få tävla i lag igen.

Förutom EM-medaljer står också en individuell OS-plats på spel.

Den kommer att gå till den gymnast på hela EM som når högst poäng i en av grenarna och som ännu inte kvalificerat sig för de Olympiska spelen i Paris.

Duktig i barr

Jennifer Williams har kanske störst individuella chanser i barr. En gren som hon under våren gjort starka resultat i där hon bland annat tagit en fjärdeplats på en världscupstävling i mars.

– Det är väldigt tufft att få den sista OS-platsen, men det vore ju såklart en dröm. Jag ska helt enkelt försöka göra en så bra mångkamp som möjligt med laget och sen får vi se hur långt det räcker.

Lag-EM i artistisk gymnastik avgörs 2-5 maj i Rimini, Italien och helgens finaler sänds direkt i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.