Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hoppet som ställde till det för Thobias Montlers Diamond League i Doha. Foto: TT

Skada satte stopp för Thobias Montler i Diamond League

Uppdaterad
Publicerad

Det blev bara tre hopp, varav ett godkänt, i Diamond League i Doha för Thobias Montler efter att en hälsena satte stopp för längdhopparen.

– Under inhoppningen gjorde jag ett uthopp där jag landade lite snett, då var det kört, säger han i TV4 Play.

Redan innan det första officiella hoppet hade problemen börjat för Thobias Montler.

Skadan i hälsenan, som tidigare har strulat, kom tillbaka och det blev bara tre hopp för Montler som stod över de resterande hoppen. Hans enda godkända hopp landade på 7,74 meter.

– Det var en hälsena som strulade idag, tyvärr. Jag är egentligen i det absolut bästa slaget jag kan vara i. Jag har aldrig varit starkare eller snabbare. I slutet av träningslägret fick jag en liten känning i hälsenan som inte riktigt fått ordning på än så länge, det är den som ligger och strular.

– Vi trodde först inte att det skulle vara aktuellt att åka hit, sen började det bli bättre så valde ändå att ställa upp. Sen under inhoppningen gjorde jag ett uthopp där jag landade lite snett, då var det kört. Vi måste få ordning på det, säger han i TV4 Play.

Se Thobias Montlers inhoppning i spelaren ovan.

Nytt styrkebesked av Almgren

Andreas Almgren stod för en stark insats på 1500 meter, hans tredje bästa tid på distansen som landade på 3:35.22. Han blev tia.

Friidrotten på OS drar i gång 1 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.