Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/TT

Jakob Ingebrigtsen efter EM-guldet: ”Hoppas jag inte diskas”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett väntat EM-guld för Jakob Ingebrigtsen.

Men efter ett par kliv utanför banan fick norrmannen tvivel ifall han skulle få behålla guldet.

– Jag hoppas att jag inte diskas, säger han till NRK.

Med tiden 13:21,13 var Jakob Ingebrigtsen först över mållinjen efter 5000 meters löpning i München. Det var väntat för Ingebrigtsen som vann VM på distansen tidigare under sommaren.

Men med fyra varv kvar blev Jakob Ingebrigtsen inblandad i något som kan ta bort guldmedaljen. Fransmannen Hugo Hay föll framför honom, och Ingebrigtsen klev åt sidan – på gräset utanför banan – för att inte trampa på Hay. Till NRK säger Ingebrigtsen att han hoppas det inte leder till att han diskas.

EM-veckan

– Jag hoppas att jag inte diskas. Vad ska jag göra? Det är ju en fullständig kollaps, säger han.

Personligt rekord från svensken

Mindre väntat än Ingebrigtsens guld var att Andreas Almgren skulle haka på i toppen. Han slutade på fjärde plats men hade aldrig riktigt medaljkänning under slutvarvet. Däremot satte Almgren nytt personligt rekord med tiden 13:26,48.

– Jag sprang bara för att försöka komma så högt placerat som möjligt. Jag gjorde några små taktiska missar under loppet, men jag får säga att jag är nöjd ändå. Det är tre riktiga klasslöpare framför mig, så med den uppladdningen jag har haft får jag ändå vara nöjd med, säger Almgren till SVT Sport.

Almgren hade svenskt sällskap i finalen av Jonas Glans som slutade nia, 13:32.71.

KLIPP: EM-guld till Jakob Ingebrigtsen på 5000 meter

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-veckan

Mer i ämnet