Orienteraren Tove Alexandersson tävlar i traillöpning på Azorerna just nu. Foto: Bildbyrån

Alexandersson klarade andraplats med stukad fot

Uppdaterad
Publicerad

Tove Alexandersson blev tvåa på dagens andra etapp av Golden Trail Championships på Azorerna. Detta trots en stukad fot.

Svenskan behåller ledningen inför den tredje etappen.

Alexandersson, som har tio VM-guld i orientering, vann i går den första etappen av fyrdagarstävlingen på ön i Atlanten där löparna, utan karta och kompass, tar sig fram i oländig tuff terräng med enorma stigningar. I går var Alexandersson nästan sju minuter före schweiziskan Maude Mathys på drygt två timmars terränglöpning.

I dag var Alexandersson två minuter efter Mathys men leder totalt med närmare fem minuter halvvägs in i tävlingen.

– Jag vann den andra etappen. Vädret är hela tiden likadant, leran och blåsten är här hela tiden men vi är glada över att vara här, skriver Mathys på Instagram.

Tävlingen genomförs under strikt hälsoprotokoll. Bland annat måste deltagarna spara blod-, urin och salivprov från 30 dagar före tävlingen till 15 dagar efter.

ARKIV: Tove Alexanderssons träningstips (9 juli 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.