Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Djurgårdens Tokmac Nguen trycker till Malmös Derek Cornelius och får rött kort. Foto: Discovery+

Tokmac Nguen missar cupfinalen – överklagan avslås

Uppdaterad
Publicerad

Tokmac Nguen har stängts av i tre matcher efter sitt röda kort – ett beslut Djurgården överklagat till Riksidrottsnämnden, Rin.

Nu meddelar Rin att man står fast vid sitt beslut.

Djurgården föll i matchen mot Malmö FF i torsdags. Där fick Tokmac Nguen syna det röda kortet efter en tackling mot Derek Cornelius.

Se situationen i klippet ovan.

Efter en automatisk match avstängning valde sedan disciplinnämnden att utöka straffet med ytterligare tre matcher.

Det valde Stockholmslaget att överklaga och begära en inhibition (att beslutet ska avvaktas med att utföras) för att skjuta upp beslutet så Nguen kan spela i Svenska Cupen-finalen mot just Malmö FF.

– Som det ser ut just så står disciplinnämndens beslut fast tills riksidrottsnämnden eventuellt meddelar något annat, säger fotbollförbundets tävlingsjuridisk handläggare Jeanette Green Jeppsson till SVT Sport.

Och under tisdagen kom också beskedet att Riksidrottsnämnden avslår Djurgårdens överklagan och Nguen är avstängd i sammanlagt fyra matcher.

SVT sänder cupfinalen med start 13.30 i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.