Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Truls Möregårdh berätta om sommarens Kina-äventyr. Foto: SVT

Truls Möregårdh om Kina-äventyret: ”Fansen är väldigt på”

Uppdaterad
Publicerad

Förste svensk på tio år att få chansen i kinesiska Super League.

Där imponerade bordtennisstjärnan Truls Möregårdh.

– Det var skitkul och de vill ha tillbaka mig till nästa år, säger han till SVT Sport.

I somras värvades Truls Möregårdh, rankad tretton i världen, av Lexuan Sports i kinesiska Super League. Och blev blott åttonde europé att få chansen i världens bästa bordtennisliga.

Nu berättar 21-åringen om Kina-äventyret.

– Det var skitkul på alla sätt och vis. Jag fick inte så mycket semester som andra pingisspelare fick, men det var det ju lätt värt när jag fick den möjligheten. Jag spelade bra, tycker att jag kom upp i en bra nivå för att kunna spela i den ligan. Jag fick pluskvot och hittade en nivå som jag inte haft på så länge, säger Truls Möregårdh till SVT Sport.

Hur var mottagandet?

– Fansen är väldigt roliga där, de var väldigt på. Det var många som ropade på mig när jag kom in och det var väl för att jag hade mycket högre rankning än många andra. Sedan när jag mötte de allra bästa, så var alla emot mig, men det är väl så det ska vara.

”Vill ha tillbaka mig”

Möregårdh, förste svensk i Super League sedan Jörgen Persson 2013, kan få chansen att spela där även nästa sommar.

– Det har sagts: får du spela där så är det en galen merit. Jag är jätteglad över det, och de sade att de vill ha tillbaka mig till nästa år så det är väl positivt.

Närmast väntar lag-EM på hemmaplan i Malmö mellan tionde och 17 september. Bordtennis-EM sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.