Den svenskamerikanske 17-åringen är född och uppvuxen i New Jersey. Med en pappa från Haiti och mamma från Skåne, väljer han nu att representera Sverige. Han har tidigare representerat Sveriges U18-landslag.

– Jag blev väldigt överraskad men också väldigt glad (när jag fick beskedet). Jag kände mig också väldigt stolt för att det är ett stort tillfälle att få spela med herrlandslaget, säger han till SVT Sport.

17-årige Cadeau spelar till vardags för sitt High School-lag Bergen Catholic med målet att nå världens bästa basketliga. Och visst finns det fog för det, ESPN utsåg honom till landets bästa point guard i sin åldersgrupp.

– Jag vill spela i NBA en dag men innan dess vill jag spela för ett high level college.

Att ta med Cadeau var ett självklart beslut enligt Mikko Riipinen, en av fyra förbundscoacher.

– Vi fick en chans relativt sent i den här processen att få med Elliot och vi tyckte att det var viktigt att ta vara på chansen. För vår skull handlar det om att få se honom på nära håll i en kontext som är annorlunda än den han har till vardags. Men också för att hjälpa honom att starta sin koppling till svensk basket och i förlängningen seniorlandslaget. Därav var det ett ganska lätt val, säger Mikko Riipinen till SVT Sport.

VM-kvalet börjar den 25 november med mötet Sverige-Finland.

Se hela truppen i faktarutan nedan!

KLIPP: Norrköping gick på knock i finalreprisen (25 oktober)

Nathan Dawit, Dolphins. Foto: TT