Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: ETIENNE LAURENT / AFP

Protester på universitet i USA

Publicerad

Stora polisuppbåd har slagit till mot propalestinska studenter i bland annat Los Angeles och New York.

På campusområdet vid Columbia University i New York har 300 personer gripits. Några timmar efter oroligheterna i New York utbröt liknande scener i Los Angeles.

Stora mängder poliser har gått in i det tältläger som är hjärtat för de pro-palestinska demonstrationerna vid University of California, i Los Angeles. Demonstranterna använde brandsläckare mot polisen och fyrverkerier har hörts smälla på området, där flera personer har frihetsberövats med handfängsel. Polisen har bedömt demonstrationen som olovlig, vilket ger dem rätt att avbryta manifestationen.

Liknande studentilska har i två veckor kokat på många platser i USA. Aktivisterna vänder sig främst mot det stora antalet dödade i Israels krigföring i Gaza och det civila lidande som pågår, en utveckling som beskrivs som folkmord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.