Nytt publikrekord väntas på Hitachi Energy Arena. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Publikrekord och hög beredskap när VSK möter Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen väntas publikrekord då Djurgården gästar Västerås SK. En högriskmatch enligt polisen, som satt in extra resurser.

Senast lagen möttes, på en träningsmatch i februari, blev det oroligt på läktarna och matchen avbröts. Något polisen har med i sina beräkningar inför eftermiddagens möte.

– Eftersom det blev bråkigt senast har vi kallat in en extra resurs som ska stötta vid eventuella ordningsstörningar. Vi har även tagit fram flödesscheman vid arenan för att se till att lagens supportrar hålls åtskilda när de ska ta sig in, säger Roland Komaromi, presstalesperson på polisen.

Specialutbildad personal

Även VSK har tagit höjd för att matchen ska flyta på så smidigt som möjligt.

– Vi har utökat arenaområdet runt bortasektionen, satt in fler publikvärdar och tagit in ordningsvakter som är utbildade för att hantera arenor. Vi har så pass mycket personal på den här matchen att ingenting ska hända inne på arenan, säger Jerry Nilsson, säkerhetsansvarig för VSK.

Nytt publikrekord

Söndagens match kommer också innebära nytt publikrekord för VSK på Hitachi Energy Arena.

– Matchen är slutsåld, 8 666 biljetter. Runt 1 500 fler än det tidigare rekordet på 7009 då VSK mötte Elfsborg, säger Jerry Nilsson.

Västerås SK – från köket till allsvenskan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Se de nostalgiska bilderna och möt några av huvudpersonerna som har varit med och format Västerås SK. Foto: SVT/arkiv

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.