Fyra personer skadades vid våldsdåden som inträffade på två olika platser i centrala Västerås. Foto: SVT

Pojken fortfarande allvarligt skadad efter våldsdådet i Västerås

Uppdaterad
Publicerad

Tonårspojken, som skadades av samma gärningsman som senare samma dag knivskadade tre kvinnor på Oxbacken i Västerås, vårdas fortfarande på sjukhus. Det är ännu oklart om han blir helt återställd efter misshandeln.

Vid våldsdåden i Västerås den 19 april blev en tonårige pojke slagen med tillhygge på en busshållsplats utanför Rudbeckianska gymnasiet. Han vårdas fortfarande på sjukhus med allvarliga skador.

Vårdats på två sjukhus

I ett första skede rapporterade Region Västmanland att pojken var lindrigt skadad, men nu bekräftar målsägandebiträdet Caroline Fagerberg att skadorna är allvarliga. Han har vårdats på två olika sjukhus. De anhöriga säger via målsägandebiträdet att de ännu inte vet vad skadorna kan ge för långsiktiga följder.

Grovt våldsbrott på Oxbacken i Västerås

Caroline Fagerberg vill inte gå in på huruvida pojken är talbar eller säga något om händelsen, utan hänvisar till polisen som ska höra vittnen som var på platsen.

Gärningsmannen attackerade även tre äldre kvinnor samma dag. Kvinnorna har kommit hem från sjukhuset, men det är oklart om någon av dem har fått bestående fysiska skador.

Den misstänkte gärningsmannen sköts senare av polis i samband med ett dramatiskt gripande i ett villaområde.

60 sekunder: Knivdådet på Oxbacken i Västerås

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT summerar händelserna den 19 april då en drogpåverkad man misstänks oprovocerat ha attackerat fyra personer i Västerås. Foto: Mapcreator/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grovt våldsbrott på Oxbacken i Västerås

Mer i ämnet