Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I flera år har fartyget Baltic Star haft nyttjandeförbud – men har trots det körts. Hör hela historien om det 70-åriga fartyget i klippet. Foto: SVT

Ägaren till skandalbåten Baltic Star i Lunde är gripen av polis

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsförmiddagen grep polisen Baltic Stars ägare Leif-Ivan Karlsson. Något som P4 Västernorrland var först med att berätta. Han är misstänkt för ekonomisk brottslighet.

Leif-Ivan Karlsson, som bland annat driver företag i Strängnäs, greps i sitt hem i Stockholm där han var på besök över påskhelgen. Under torsdagen begärdes han häktad.

Enligt åklagare på Ekobrottsmyndigheten är Leif-Ivan misstänkt för fyra grova ekonomiska brott. Misstankarna gäller grov oredlighet mot borgenärer, grovt försvårande av konkurs samt två fall av grova bokföringsbrott angående hanteringen av båten Baltic Star som ligger i Lunde hamn i Kramfors kommun.

M/S Baltic star

– Det är olika brottstider mellan åren 2019 och 2021 och alla har skett i Stockholm, säger åklagare Maximilian Berg Molin.

Åtalad för miljöskandal

Leif-Ivan Karlsson är även en av elva personer som är åtalade för inblandning i miljöskandalen kring Think Pink. Avfallsföretaget misstänkts ha dumpat och grävt ner osorterade byggsopor på olika platser i Mellansverige. Den nya brottsmisstankarna har dock inget med det ärendet att göra, uppger åklagaren i ett pressmeddelande.

SVT har sökt Leif-Ivan Karlssons advokat.

Fotnot: I en första version av artikeln uppgav vi felaktigt att brottsmisstankarna inte gällde Baltic star.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

M/S Baltic star

Mer i ämnet