Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag upplever att hon är död” – se filmen utanför brottsplatsen och hör den mordmisstänkte berätta om dådet under rättegången. Foto: Privat

Mordet på Haga: Här berättar 29-åringen om när han dödade kvinnan – trodde hon var en zombie

Publicerad

29-åringen misstänks ha mördat en kvinna i en lägenhet på Haga i Umeå i september förra året. Under rättegången i Umeå tingsrätt berättar han om det grova våldet – då han bland annat ska ha slagit henne med en längdskida och ett strykjärn.

– Jag var säker på att hon skulle ställa sig upp som en zombie, säger han.

I videon ser du en film på mannen vid brottsplatsen och du hör honom berätta under rättegången om när han dödade kvinnan.

Det var i slutet av september som en kvinna hittades död i en lägenhet på Haga i Umeå. På plats greps en man som nu har åtalats misstänkt för mord.

Misstänkt mord på Haga

Mannen har erkänt att han dödat kvinnan. Rättsmedicinalverket har bedömt att mannen begått dådet under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Han bedömdes dock inte lida av en psykisk störning under undersökningstillfället.

Mannen: ”Aldrig varit med om liknande”

Åklagaren frågar under rättegången vad han tror är orsaken till att han tappar verklighetsuppfattningen på det här sättet.

– Jag antar att de har att göra med amfetaminet. Jag har aldrig varit med om något liknande och det är på senare tid som jag brukar ta amfetamin.

Mannen har i polisförhör berättat att han upplevde att kvinnan redan var död i hans huvud och att hon inte hade någon själ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Haga

Mer i ämnet