Abdirizak Waberi, tidigare rektor för Römosseskolan, dömdes i tingsrätten för grov förskingring och för grova bokföringsbrott.

Pengarna gick enligt fakturorna till it-tjänster, men tingsrätten slog fast att arbetet aldrig utfördes. Fakturorna kom dessutom från två bolag som Waberi själv kontrollerade. Han godkände dem även själv, för skolans räkning.

Beslutat sig för att överklaga

Abdirizak Waberi har hela tiden nekat till brott. Under rättegången hävdade han att pengar som skolan skulle ha använt för it-service kunde skickas till Somalia eftersom flera personer skötte datorservice och digitalisering gratis.

Nu har han bestämt sig för att överklaga domen i sin helhet.

Lämnas in under tisdagen

– Han är besviken och tycker att han har kämpat väldigt mycket för att få den här skolan i gång och för att få den att fungera och göra den till en av de bättre skolorna i området med en hög digitaliseringsnivå. Han tycker att han orättvist får ett straff för att han lagt ner sin själ i detta, säger advokaten Allan Stutzinsky till GT.

Överklagandet kommer formellt att lämnas in under tisdagen, enligt tidningen.

I klippet berättar SVT:s reporter om hur åklagaren menar att rektorn har flyttat runt miljoner till sina egna företag. Först sa åklagaren 13 miljoner men detta ändrades under rättegången till 12 miljoner. Foto: SVT