Kroppen hittades i ett dike i närheten av Lärjeån. Foto: SVT

Man dödades, brändes och dumpades – nu åtalas en person

Uppdaterad
Publicerad

I oktober förra året hittades en död och svårt sargad man i ett dike i nordöstra Göteborg. Nu åtalas en man i 25-årsåldern misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord.

Enligt åklagaren var också flera andra, hittills okända, personer inblandade i mordet.

– Han har gjort det här tillsammans med andra, men vilka de är vet vi inte. Därför är det bara en person som åtalas nu, säger åklagaren Sara Toreskog till TT.

Offret, en man i 30-årsåldern, misshandlades till döds med bland annat kraftigt våld mot huvudet. I samband med mordet hällde gärningsmännen dessutom bensin över kroppen och tände eld.

Inget tydligt motiv

Enligt Sara Toreskog finns det en koppling mellan offret och den åtalade mannen, men vad som ligger bakom mordet är oklart.

– Vi har egentligen inget tydligt motiv att presentera. Mannen nekar till brott, men har i övrigt inte uttalat sig i förhören, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.