Jonathan Eriksson Torell firades med blommor och bubbel efter att det stod klart att förslaget att privatisera assistansverksamheten i Sunne skrotas. Foto: Olle Ängeby

Jonathan firad med blommor och bubbel efter att ifrågasatt assistansförslag skrotades

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande Henrik Frykberger (M) konstaterade att det inte fanns något stöd för att privatisera assistansverksamheten i Sunne. Förslaget skrotades på dagens kommunstyrelsemöte.

Då firades Jonathan Eriksson Torell med blommor och bubbel.

– Jag tror att det var tre olika assistansgrupper som samlade ihop och var här och firade mig efter beslutet.

Det kritiserade förslaget lades på is i höstas, men dök upp igen för några veckor sedan. Men på dagens KS-möte i Sunne kunde ordförande Henrik Frykberger (M) konstatera att det inte fanns något stöd för förslaget och därför skrotas nu planerna.

–Jag tycker att det är synd att våra politiker inte vågar genomföra det här. Nu måste de här pengarna tas någon annanstans i verksamheten. Det rör sig om 2,35 miljoner, det motsvarar fem tjänster, säger Henrik Frykberger (M).

Oppositionen nöjd

Oppositionsrådet Linda Johansson (S) var nöjd med utgången.

– Att få ge det här beskedet till de som har varit så oroade känns fantastiskt skönt.

Jonathan Eriksson-Torell, en av de som hade påverkats av beslutet, var nöjd med att förslaget nu är begravt.

Firad med blommor och bubbel

– Det känns som att man har blivit av med en stor jävla tumör på blindtarmen, vilken lättnad, säger Jonathan till SVT Nyheter Värmland, och fortsätter:

– Personal i flera assistansgrupper var här med blommor och bubbel efter beslutet, de var tacksamma för att jag har orkat väcka uppmärksamhet runt det här.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonathan Eriksson Torell var orolig när förslaget om att privatisera assistansverksamheten togs upp igen. Foto: Olle Ängeby/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.