”Dotter” känner sig extra tävlingsinriktad inför kvällens tävling. Foto: TT

Dotter tävlar i kvällens Mello

Uppdaterad
Publicerad

Johanna ”Dotter” Jansson från Arvika är med och tävlar i kvällens deltävling av Melodifestivalen som sänds från Göteborg.

– Jag kan inte bli mer taggad, säger hon.

I Melodifestivalen 2018 var hon favorittippad med sin låt ”Cry” men åkte ut redan i deltävlingen. Då lovade hon att aldrig mer delta i festivalen.

– Jag var inte inställd på att vara med första gången heller. Vi skrev en låt och så blev det en känsla som sa mig att jag ville tävla med den låten i just Melodifestivalen.

Skrev texten till ”Victorious”

”Dotter” skrev även musiken till låten ”Victorious” som Lina Hedlund framförde i festivalen förra året – ett bidrag som gick till final. Och efter en del tankar om att satsa utomlands har hon nu bestämt sig för att stanna i Sverige – och tycker att Melodifestivalen känns helt rätt för henne.

– Melodifestivalen är det bästa forumet man kan vara i. Det finns inget bättre fönster för att få publicitet.

Årets låt om sårbarhet

Låten ”Bulletproof” som hon tävlar med i år, och som hon själv varit med och skrivit texten till, är lite mer fartfylld än den musik hon vanligtvis brukar framföra.

– Låten betyder jättemycket för mig. Den handlar om att våga visa sig sårbar för en annan person.

Vill till final

Och ambitionen för årets tävling är klar.

– Jag känner mig mer tävlingsinriktad nu än någonsin och har målsättningen att gå till final. Men allt bättre än sexa som jag blev förra gången skulle göra mig glad.

Mer om festivalen på SVT:s Mellosajt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.