Foto: SVT

De sprang för löpningen

Uppdaterad
Publicerad

I kväll knöt kanske fler än vanligt på sig löparskorna för att delta i manifestationen ”Sverige på fötter”. Friidrottsklubbar på ett femtiotal orter runt om i landet stod bakom uppmaningen som lyder ”Gör vad du vill, bara du inte sitter still”.

I Karlstad var IF Göta värd för arrangemanget som lockade ut ett hundratal motionärer. Löprundan avslutades för en del vid Tingvalla IP, för andra tog då nästa träningspass vid.

Manifestation för löpning

– Det blir som ett träningspass – lite längre och lite jobbigare. Vi tränar efter detta också så det blir dubbel träning, säger Sara Lundmark, IF Göta.

– Det är för alla. Det har varit högt och lågt, både medlemmar och icke medlemmar och det har till och med varit folk som promenerat hit. Det här är en manifestation för löpning som motionsform och för rörelse överhuvudtaget, säger Johan Engberg, kanslichef IF Göta.

”Ett sätt att få med fler”

– Jag tycker det är en bra grej för man behöver ju röra på sig och det är ett sätt att få med fler på ett roligt sätt, säger Lovisa Ellström, IF Göta, som var en av deltagarna under kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.