Foto: TT

Stureplansmördaren fast i knarkhärva

Uppdaterad
Publicerad

Stureplansmördaren Tommy Zethraeus släpptes från sitt livstidsstraff 2020. Nu är han åter igen misstänkt för grov brottslighet i form av narkotikasmuggling, det skriver Aftonbladet.

Narkotikasmugglingen ska ha skett i Danmark, Norge, Belgien och Stobritannien. Händelserna ska ha skett i februari och fyra personer är misstänkta varav Tommy Zethraeus är en. Alla sitter häktade i Irland.

Tommy Zethraeus nekar själv till brott enligt sin advokat.

Morden vid Stureplan

Sen på kvällen den fjärde december 1994 nekades Tommy Zethraeus och hans två vänner inträde till nattklubben Sturecompagniet.

De återvände efter en och en halv timme, och Tommy Zethraeus sköt rakt in i entrén med automatvapen. En ordningsvakt och tre gäster dödades och runt 20 personer skadades.

Tommy Zethraeus dömdes till livstids fängelse för fyra mord och flera försök till mord, de andra två som var med dömdes till sex års fängelse för bland annat medhjälp till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.