Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jonna Trygg, ordförande för Söderleds-sossarna, om varför hon tycker det är viktigt att gå första maj-tåg Foto: Daniel Diaz

Första maj i Farstaområdet firades med tåg genom bostadsområden

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Farstaområdet har återupptagit traditionen att demonstrera på första maj i den egna förorten.

– Nu känns det viktigare än någonsin att ”gräva där man står” säger Jonna Trygg, ordförande för Söderleds-sossarna.

Inte en stor samling, men ett brinnande engagemang. Socialdemokraten Jonna Trygg är en av dem som vill se sitt parti driva en förnyelsepolitik med stora välfärdssatsningar, säger hon.

– Vi vill blåsa liv i folkrörelse och kampanda.

Bland demonstranterna som samlades på torget i Tallkrogen och tågade genom Gubbängen till Hökarängens centrum märktes både barnfamiljer och pensionärer.

I Gubbängen: ”Inga rasister på våra gator”

När man passerade teatern i Gubbängen, där misstänkta nazister stormat ett politiskt möte i förra veckan, ropades antirasistiska slagord.

– Det handlar om vår demokrati – friheter och rättigheter. Det som hände är en del av det, men jag tänker också på hela utvecklingen i samhället med högerextrema krafter i Europa inför EU-parlamentsvalet nu, säger Elisabeth, en annan deltagare i demonstrationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.