Det står nu klart att samtliga deltagande leverantörer har valt att avsluta sitt deltagande i dialogfasen. På grund av det tvingas Tingsryds kommun nu att avbryta den pågående upphandlingen av en ishockeyarena i Tingsryd. B Foto: TT

Upphandling om ny ishockeyarena i Tingsryd avbryts: ”Tillbaka på ruta ett”

Uppdaterad
Publicerad

Tingsryds kommun avbryter den pågående upphandlingen av en ny ishockeyarena efter att tänkta företag hoppat av.

– Man var inte beredd att ta risken, säger Henrik Paulsson, utvecklingschef.

– Jag är medveten om att det är en tuff kalkyl. Den fasta hyran som kommunen skulle betala samt de kringaktiviteterna bedömdes inte vara tillräckliga för att få ihop ekonomin, säger Henrik Paulsson, utvecklingschef i Tingsryds kommun.

”Inte uppgiven”

Tingsryds kommun har sedan april 2022 haft samtal med några företag som varit intresserade att bygga och driva en ny ishockeyarena.

Kommunen erbjöd en fast hyra på 13, 5 miljoner kronor per år och intäkter från olika publika arrangemang skulle göra affären lukrativ för företagen. Men nu väljer samtliga att hoppas av projektet.

– Företagen är inte beredda att ta risken och mycket på grund av inflationen och osäkerheten som finns idag. Jag är inte uppgiven men hoppas att föreningslivet och politiken hittar en väg framåt, säger Henrik Paulsson.

Kom inte som en överraskning

Kommunalrådet Jörgen Kennedy (M) hoppas nu att fler lokala aktörer träder fram.

– Det är en gammal ishall vi har och något måste göras. Men det är för tidigt för att säga vad vi exakt ska göra. Jag hoppas att fler lokala krafter ska träda fram och göra något gemensamt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.