Snart kan den gamla Dackehallen vara ett minne blott. Foto: SVT/Sunday Christopher

Tingsryd kollar intresset för att bygga ny arena

Uppdaterad
Publicerad

Nu går Tingsryds kommun ut med en förfrågan till företagare om de är intresserade av att vara med och bygga en ny hockeyarena.

Tingsryds kommunfullmäktige beslutade i slutet av förra året att gå vidare med planerna på en ny hockeyarena i Tingsryd. De sa då att det fanns en privat aktör som är intresserad av att vara med och finansiera bygget. Men nu går de alltså ändå ut brett med en fråga om vilka företag som kan vara intresserade av att bygga, driva och äga arenan.

– Det kan kanske fortfarande vara så att det finns en viss aktör som är intresserad. Men en kommun kan inte göra upp  med en enskild aktör utan att bjuda in fler, det tillåter inte Lagen om offentlig upphandling, säger Anders Franzén, projektledare på kommunen, till SVT Nyheter Småland.

Tingsryd

Vill ha många olika förslag

Enligt ett underlag från kommunen vill de även ha in förslag på alternativ till att bygga en helt ny arena. Ett av dem kan enligt kommunen vara att rusta upp den befintliga hallen men bygga en ny träningshall. Ett annat förslag som kommunen nämner i underlaget är att behålla den gamla hallen som träningshall men bygga en ny matcharena i anslutning till den. Ytterligare en möjlighet som kommunen pekar ut är att bygga både ny träningshall och ny arena på fastigheten Tingsryd 3:13, norr om väg 120 vid Mårslycke.

– Man vill prova sig fram med olika alternativ, säger Anders Franzén.

Enligt kommunen är det underlag som de vill ha in det första steget i en eventuell upphandling. 7 juni är sista dag för intresserade företag att komma in med sina svar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tingsryd

Mer i ämnet