Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Simon Mårtensson från Mönsterås har skrivit, producerat och medverkar i en av låtarna på Beyoncés senaste album. Se honom berätta vad han känner om samarbetet i videoklippet. Foto: Privat

Simon Mårtensson från Mönsterås producerar Beyoncés låt ”DAUGHTER”

Uppdaterad
Publicerad

Mönsteråsfostrade Simon Mårtensson har producerat och skrivit Beyoncés låt ”DAUGHTER”, som är en av låtarna i hennes senaste album ”COWBOY CARTER”.

I mars släppte Beyoncé det världshyllade albumet ”COWBOY CARTER” som innehåller 27 låtar. Den elfte låten ”DAUGHTER” har Simon Mårtensson från Mönsterås, bland annat skrivit och producerat. Han spelar även gitarr i låten.

– Det här är min första låt där jag är producent och låtskrivare. Att börja med ett sånt här samarbete är något jag knappt vet vad jag ska göra av, säger Simon Mårtensson.

Mer information angående produktionen och samarbetet med Beyoncé har hennes team bett att Simon håller sekretess kring.

Låten har blivit hyllad i bland annat Italien eftersom att Beyoncé sjunger på italienska.

– Beyoncé släpper ett spännande album och det är kul att låten ger ett så oväntat drag. Det är ganska overkligt men jag är väldigt stolt, säger Simon Mårtensson.

Uppvuxen i Mönsterås

Musikkarriären startade Simon i tidig ålder med el-bas och gitarrspelande med bland annat sin pappa. Efter att han besökt Bluesfestivalen i Mönsterås, startade han ett eget bluesband i 14-års åldern.

Musikintresset fortsatte vidare och han började läsa estetiska programmet i Oskarshamn. Därefter spenderade han tio år i Malmö, där han bland annat gick musikskola och valde satsa helhjärtat på musiken.

Bor i Nashville i USA

Cam Country, en amerikansk country-sångerska och låtskrivare, som bland annat skrivit låtar för Sam Smith och Miley Cyrus, hörde av sig till Simon Mårtensson och undrade ifall han ville flytta till Nashville, eftersom hennes gitarrist skulle sluta.

– Man kan inte riktigt säga nej till en sån sak, säger Simon Mårtensson.

Sedan 2018 har Simon Mårtensson turnerat som gitarrist med Cam Country runt om i världen. Under de senare åren har de tillsammans skrivit och skapat musik.

– Det är ovärderligt att ha Cams stöd i en ny värld som just den här situationen, förklarar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.