Den nuvarande arenan – ska inte längre renoveras. Om politikerna får som de vill.

Hockeysvängningen i Tingsryd – vill investera i ny arena

Uppdaterad
Publicerad

Tingsryds politiker vill att någon annan bygger en ny hockyarena – som kommunen ska hyra. Om allt går vägen kan den invigas 2025.

Under gårdagens kommunstyrelsemöte beslutade Tingsryds toppolitiker att riva upp sitt tidigare beslut att renovera och bygga ut den gamla arenan – och i stället satsa på en nybyggd.

Men kommunen tänker inte bygga själv, istället vill man få en entrepenör att bygga i Mårslyckeområdet och sedan hyra ut den till kommunen för max 13,5 miljoner kronor per år. Dessutom ska kommunen betala infrastrukturkostnader som gångvägar och avlopp.

– Man ska inte underskatta betydelsen av ishockeyn, inte minst efter den mediala uppmärksamheten som denna frågan har fått. Men vi ska göra det med kloka avvägningar, säger kommunalrådet Mikael Jeansson (S) till SVT.

Invigning 2025

Den fjärde april ska kommunfullmäktige ta slutgiltigtbeslut i frågan. Sedan gäller det att hitta en entreprenör som vill ta sig an bygget. Det finns två intresserade entrepenörer, vara en är från Tingsryd.

Om allt går enligt plan ska arenan invigas 2025.

Frågan om en ny hockeyarena har stötts och blötts i flera år, bland skickade åttaårige Wilmer från Växjö en egen ritning över en ny arena. Men det är inte Wilmer som fått politikerna att ändra sig, enligt Mikael Jeansson.

– Nej, vi ville detta redan från början, säger han.

KLIPP: Wilmer – 8 år – har ritat Tingsryds nya hockeyarena

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.