Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På Botulfsplatsen i Lund misshandlades en busschaufför av en man. Kort därefter frihetsberövades den misstänkte. Foto: Otto Johansson

Busschaufför i Lund förd till sjukhus efter misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagseftermiddagen larmade flera uppringare om en misshandel på Botulfsplatsen i Lund. En busscahufför ska ha attackerats av en man som frihetsberövats.

Larmet kom in 13.32.

– Det är en busscahufför som har misshandlats av en man. Den misstänkte gärningsmannen är frihetsberövad men det är oklart om han är gripen, sade Jimmy Modin, polisens presstalesperson, kort efter händelsen inträffat.

Senare under eftermiddagen informerade polisen om att den misstänkte gärningsmannen gripits. Händelsen utreds som våld mot tjänsteman eftersom busschaufförer räknas som tjänstemän.

Den misshandlade fördes till sjukhus. Omständigheterna kring händelserna är fortfarande oklara, men enligt vittnen till händelsen ska den misstänkte gärningsmannen ha blivit arg i samband med han inte släpptes in på en buss som avgick. Målsägande ingrep men blev då slagen och sparkad på mot kropp och ansikte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.