Foto: Erik Kammerland/SVT

Mälartågen ska gå ända till Mjölby

Publicerad

Under de kommande tio åren väntas antalet tågresor och pendlare öka kraftigt i Östergötland.

Därför satsar nu regionen på att komplettera Östgötapendeln med Mälartåg ända till Mjölby. 

– Mälartåg till Mjölby kan på sikt bli en bra lösning på den angenäma utmaningen att fler och fler väljer ett hållbart resande med tåg, säger Martin Tollén (S), regionråd och förste vice ordförande i trafik- och samhällsplaneringsnämnden i Region Östergötland, i ett pressmeddelande.

Region Östergötland, tillsammans Region Jönköpings län, satsar också långsiktigt på att låta Östgötapendeln fortsätta trafikera den gemensamma sträckan Mjölby–Tranås.

  – Det är av central betydelse för regionernas utveckling att knyta samman tillväxtmotorerna i södra Sverige och av stor betydelse för kommunerna längs stambanan att kunna nå både Jönköping och Linköping, särskilt för Tranås kommun, säger Leif Andersson (C), förste vice ordförande i nämnden för trafik, infrastruktur och miljö i Region Jönköpings län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.